Polévka z vepřových nožiček s krupkami a kapustou

4 vepřové nožičky, 1 malá kapusta, 1 cibule, 4 lžičky krupek-perliček, sůl, petrželová nať

Vepřové nožičky opálíme, omyjeme a uvaříme je v osolené vodě s cibulí doměkka. Vývar přecedíme a tuk z něho sebereme. Kapustu rozebereme, omyjeme a nakrájíme. Do hrnku dáme mastný vývar a uvaříme v něm dobře vyprané krupky do poloměkka. K nedovařeným krupkám přidáme kapustu, uvaříme ji doměkka a zalijeme zbývajícím vývarem. Maso obereme z kosti, drobně je rozkrájíme a také přidáme do polévky. Po odstavení z ohně přidáme do polévky petrželovou nať.

Obměny:

  1. Současně s kapustou přidáme 3 až 4 oloupaná a rozkrájená rajčata.
  2. Polévku zahustíme po odstavení z ohně šálkem mléka s rozkvedlaným žloutkem.
  3. V polévce prohřejeme 2 nakrájené párky; můžeme je po rozkrájené opéct na kousku tuku.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>