Poměr: 1 kg póru, 8 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, sůl, zelená petržel, asi ½ zeleninového nebo hovězího vývaru, 1/8 litru smetany a trošku muškátového květu.
Postup: Očištěný a omytý pór, pouze jeho vybělenou část, nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé. V kastrolu rozpálíme máslo, do něho vložíme vedle sebe kousky póru a po obou stranách je krátce opečeme. Potom je zaprášíme moukou, osolíme, postupně zaléváme vývarem a dusíme do měkka. Trvá to asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu, tlučený muškátový květ, jemně rozsekanou zelenou petržel a lehce promícháme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo dušená rýže.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář