Poměr: 20 dkg hladké mouky, 4 vejce, ¼ litru mléka, sůl, 10 dkg uzeného masa nebo zbytků z pečeně, – 30 dkg póru a 10 dkg oleje.
Postup: Z rozkvedlaných vajec, mouky, mléka a soli si připravíme řídké těstíčko, které metlou prošleháme. Očištěný a omytý pór nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do cedníku, na okamžik je ponoříme do vařící slané vody a necháme dobře odkapat. Prochladlý pór a jemně rozsekané uzené maso pak dobře promícháme do připraveného těstíčka.
Směs menší sběračkou lijeme do rozpáleného tuku, sběračkou stlačíme do plochého tvaru řízků a po obou stranách je do růžova vysmažíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše, různé saláty ze syrové zeleniny apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář