Pórkové řízky

Poměr: 20 dkg hladké mouky, 4 vejce, ¼ litru mléka, sůl, 10 dkg uzeného masa nebo zbytků z pečeně, – 30 dkg póru a 10 dkg oleje.

Postup: Z rozkvedlaných vajec, mouky, mléka a soli si připravíme řídké těstíčko, které metlou prošleháme. Očištěný a omytý pór nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do cedníku, na okamžik je ponoříme do vařící slané vody a necháme dobře odkapat. Prochladlý pór a jemně rozsekané uzené maso pak dobře promícháme do připraveného těstíčka.
Směs menší sběračkou lijeme do rozpáleného tuku, sběračkou stlačíme do plochého tvaru řízků a po obou stranách je do růžova vysmažíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše, různé saláty ze syrové zeleniny apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>