Poměr: 40 dkg francouzského salátu, 10 dkg plátků rostbífu, čekankový nebo hlávkový salát, 3 na tvrdo uvařená vejce a 6 dkg okořeněné majonézy. – Pažitka a rajče nebo ředkvičky na zdobení.
Postup: Do středu na okrouhlou mísu dáme kopeček francouzského salátu, který na jedné straně obložíme přehnutými plátky rostbífu a na druhé straně čekankovým nebo hlávkovým salátem, do kterého zastrčíme dílky vařeného vejce. Kopeček salátu mřížkovitě přestříkáme majonézou a posypeme jemně rozsekanou pažitkou. Hotovou mísu ozdobíme buď rozčtvrceným rajčetem, nebo tulipánky z ředkviček.
Podáváme jako samostatný pokrm, anebo použijeme pro studený bufet.
Příloha: Bílý chléb a tatarská omáčka.
Zanechat komentář