Pražská rostbífová mísa

Poměr: 40 dkg francouzského salátu, 10 dkg plátků rostbífu, čekankový nebo hlávkový salát, 3 na tvrdo uvařená vejce a 6 dkg okořeněné majonézy. – Pažitka a rajče nebo ředkvičky na zdobení.

Postup: Do středu na okrouhlou mísu dáme kopeček francouzského salátu, který na jedné straně obložíme přehnutými plátky rostbífu a na druhé straně čekankovým nebo hlávkovým salátem, do kterého zastrčíme dílky vařeného vejce. Kopeček salátu mřížkovitě přestříkáme majonézou a posypeme jemně rozsekanou pažitkou. Hotovou mísu ozdobíme buď rozčtvrceným rajčetem, nebo tulipánky z ředkviček.
Podáváme jako samostatný pokrm, anebo použijeme pro studený bufet.

Příloha: Bílý chléb a tatarská omáčka.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>