Pražský salát

Poměr: 15 dkg telecí pečeně, 20 dkg vepřové pečeně, 15 dkg kyselých okurek, 10 dkg čerstvých nebo kompotovaných jablek, 8 dkg cibule, trochu soli a mletého pepře, několik kapek vorčesterské omáčky, trochu octa a 30 – 35 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.

Postup: Telecí pečeni a vepřovou pečeni, jablka a cibuli nakrájíme na velmi jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme do mísy a přidáme k nim na nudličky nakrájené, vymačkané kyselé okurky. Tuto směs osolíme, opepříme, pokapeme vorčesterskou omáčkou a octem a dobře promícháme. Nakonec do salátu lehce přimícháme majonézu.
Hotový salát upravíme na misku a vkusně ozdobíme.
Salát podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm, jako jídlo po večeři, připravujeme z něho obložené chlebíčky, plníme jím rajčata, papriky, vařená vejce atd.
Příloha: Bílý chléb, housky, slané tyčinky apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>