Téměř veškeré míšené a mixované nápoje podáváme ihned po zhotovení. Zejména studené a chlazené nápoje by při delším stání teplem ztratily nejen osvěžující charakter, ale často i vzhled.
Při úpravě míšených nápojů se velmi často používá cukrového sirupu bez příchuti a cukrového sirupu s příchutěmi. Jelikož se tyto cukrové sirupy, jak již bylo v předešlé kapitole zdůrazněno, podstatně liší od ovocných sirupů průmyslově vyráběných, je nutno při úpravě míšených nápojů na tuto odlišnost pamatovat, neboť při záměně by mohlo dojít k nežádoucím výsledkům.
Proto jsou cukrové sirupy bez příchuti i s příchutěmi u jednotlivých receptů vždy výslovně uvedeny jako cukrové sirupy, např. citrónový cukrový sirup, malinový cukrový sirup apod. Průmyslově vyráběné sirupy jsou označeny jako ovocné sirupy, např. ovocný sirup jahodový, ovocný sirup malinový atd.
-
Domácí uzený špek
Domácí uzený špek
Budete potřebovat
vepřové sádlo – ideálně 3-4 cm vysoké sůl (dle chuti, ale doporučeno cca ...
-
Recept na palačinky podle naší babičky
Recepty na palačinky se často předávají z generace na generaci, a palačinky podle babičky mají zvláštní kouzlo...
-
Grilované karbanátky s houbovou omáčkou
Představte si ideální situaci...
-
Vepřové ve vlastní šťávě zavařené do sklenic
Ingredience : 1kg vepřového bůčku bez kosti, 1 kg vepřového plecka nebo libovější krkovice, 500 g vepřových kůží, česnek...
- Dorty
- Maso
- Míšené a mixované nápoje
- Aperitivy neboli nápoje povzbuzující chuť k jídlu
- Bowle
- Crusty (Crustas)
- Cukrové sirupy
- Fizy (Fizzes)
- Flipy (Flips)
- Grogy (Grogs)
- Horká vína
- Koktaily (cocktails)
- Ledové nápoje – Cobblery (Cobblers)
- Limonády
- Mixérské načiní a postup při měření,chlazení a míšení nápojů
- Mléčné míšené (mixované) nápoje
- Punče
- Rozmanité druhy nápojových specialit
- Vhodné zákusky k nápojům
- Základní suroviny potřebné k přípravě míšených a mixovaných nápojů
- Nezařazené
- Omáčky
- Ovoce
- Pečivo, moučníky a cukroví
- Pokrmy z brambor
- Potraviny
- Předkrmy
- Přílohy
- Stolováni
- Studená kuchyně
- Koktajly – lahůdková směs ve sklenicích
- Korýší pokrmy studené
- Majonézy
- Masité pokrmy studené
- Máslové míšeniny (krémy)
- Ozdoby pro studenou kuchyni
- Pěny a pěnové chlebíčky
- Rosol a aspik
- Rozličné malé studené předkrmy a zákusky
- Rybí pokrmy studené
- Saláty
- Studené omáčky
- Studené polévky
- Sýry a tvaroh v různé úpravě
- Vaječné pokrmy studené
- Zeleninové pokrmy studené
- Teplá kuchyně
- Bramborové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
- Drůbeží pokrmy
- Guláše, perkelty, paprikáše a ragů
- Hlemýždí pokrmy
- Houbové pokrmy
- Hovězí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
- Jehněčí maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
- Korýší pokrmy
- Masité pokrmy
- Máslové míšeniny ke zpestření chuti teplých pokrmů
- Moučné a obilninové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
- Pokrmy z králičího masa
- Pokrmy z kůzlečího masa
- Pokrmy ze sekaného nebo mletého masa
- Rybí pokrmy (teplé předkrmy,mezichody,samostatné pokrmy)
- Skopové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
- Sýrové a tvarohové pokrmy
- Telecí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
- Teplé omáčky
- Teplé topinky
- Vaječné pokrmy (samostatné pokrmy a mezichody)
- Vepřové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
- Vývary a polévky
- Polévky
- Drůbeží polévky čiré
- Hovězí polévka s knedlíčky
- Hovězí polévky čiré
- Hovězí polévky se sedlinami
- Hovězí polévky se svítkem
- Masité polévky zadělávané bílé a hnědé
- Polévky bramborové
- Polévky houbové
- Polévky kašovité a krémové
- Polévky luštěninové
- Polévky ovocné
- Polévky různé
- Polévky s masem, nezahuštěné
- Polévky s masem, zahuštěné
- Polévky z mezinárodní kuchyně
- Polévky z rajčat
- Polévky z želv a raků
- Polévky zeleninové bílé
- Polévky zeleninové nezahuštěné
- Polévky zelné
- Rybí polévky čiré
- Rybí polévky zadělávané
- Vložky – zavářky do polévek
- Vývary z masa,drůbeže a ryb
- Základní polévky zadělávané
- Zavářky do polévek (na 1 litr)
- Zvěřinové polévky čiré
- Zvěřinové polévky zadělávané
- Vývary
- Polévky
- Žabí pokrmy
- Zeleninové pokrmy (příkrmy, mezichody a samotné pokrmy)
- Vaření zeleniny
- Zelenina dušená na slanině
- Zelenina dušená na smetaně
- Zelenina vařená nebo dušená s horkým máslem (francouzský způsob přípravy)
- Zelenina vařená nebo dušená s různými omáčkami
- Zelenina vařená nebo dušená se studeným máslem (anglický způsob přípravy)
- Zelenina vařená nebo dušená, zadělávaná
- Zelenina vařená zapékaná a opékaná
- Zelenina vařená, s máslem a strouhanou houskou (polský způsob přípravy)
- Zelenina plněná
- Zelenina smažená
- Zeleninové karbanátky, řízky, nákypy, pudinky, apod.
- Vaření zeleniny
- Želví pokrmy
- Zvěřinové pokrmy
- Tvaroh a sýry
- Vejce
- Vysvětlivky k textu
- Zařízení kuchyně
- Zelenina,houby
- Zmrzliny
Zanechat komentář