Příprava míšených a mixovaných nápojů v praxi

Téměř veškeré míšené a mixované nápoje podáváme ihned po zhotovení. Zejména studené a chlazené nápoje by při delším stání teplem ztratily nejen osvěžující charakter, ale často i vzhled.
Při úpravě míšených nápojů se velmi často používá cukrového sirupu bez příchuti a cukrového sirupu s příchutěmi. Jelikož se tyto cukrové sirupy, jak již bylo v předešlé kapitole zdůrazněno, podstatně liší od ovocných sirupů průmyslově vyráběných, je nutno při úpravě míšených nápojů na tuto odlišnost pamatovat, neboť při záměně by mohlo dojít k nežádoucím výsledkům.
Proto jsou cukrové sirupy bez příchuti i s příchutěmi u jednotlivých receptů vždy výslovně uvedeny jako cukrové sirupy, např. citrónový cukrový sirup, malinový cukrový sirup apod. Průmyslově vyráběné sirupy jsou označeny jako ovocné sirupy, např. ovocný sirup jahodový, ovocný sirup malinový atd.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>