Poměr: Zadní půlka z mladého králíka, sůl, trochu mletého pepře, 8 až 10 dkg sádla, 3 dkg másla a trochu vývaru z králičích kostí nebo zeleniny.
Postup: Maso vykostíme, nakrájíme na menší řízky, blány po okraji několikrát nožem nařízneme a lehce naklepeme. Řízky osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle je rychle opečeme po obou stranách do zlatohněda. Pečeme je na každé straně asi 3 minuty, tj. celkem 6 minut. Upečené řízky přendáme na nahřátou mísu. Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, osolíme, zjemníme máslem, krátce povaříme, procedíme, a upravenou šťávou řízky přelijeme. Ozdobíme zelenou petrželí a tulipánky z ředkviček.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Opékané brambory nebo bramborové krokety, dušená rýže, dušená jemná zelenina nebo salát ze syrové zeleniny, popř. kompot.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář