Pstruzi pečení po mlynářsku

Poměr: 6 pstruhů, 12 dkg másla, sůl, hladká mouka, trochu citrónové šťávy a zelená petržel.

Postup: Pstruhy vykucháme, opláchneme a na obou stranách uděláme příčně trochu šikmo dva až tři zářezy ostrým nožem. Pak pstruhy osolíme, obalíme je v mouce a v kastrolu na rozpáleném másle na obou stranách prudce opečeme.
Upečené pstruhy upravíme na mísu. Do másla, v němž se pstruzi pekli, přidáme jemně rozsekanou petržel, zakapeme citrónovou šťávou a pstruhy jím polijeme.
Příloha: Brambory opékané nebo smažené, popřípadě bramborové krokety a saláty ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>