Poměr: 6 pstruhů, 8 dkg másla, sůl, ¼ litru námořnické omáčky (viz recept č. 770), 6 menších tvrdších rajčat, 4 žampióny, popřípadě trochu cayennského pepře, strouhaná houska na posypání a trochu másla na pokapání.
Postup: Pstruhy vykucháme, opláchneme, osolíme, v pánvi na rozpáleném másle po obou stranách opečeme a pak vyjmeme. Rajčata spaříme, nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými a na plátky nakrájenými žampióny na másle, v němž se pekli pstruzi, trochu podusíme. Pak rajčata a houby osolíme, popřípadě posypeme trochou cayennského pepře. Upečené pstruhy narovnáme vedle sebe do nižší ohnivzdorné porcelánové nebo skleněné misky, poklademe podušenými rajčaty a houbami, přelijeme námořnickou omáčkou, posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a v horké troubě na povrchu asi 10 minut opečeme.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář