Raci vaření

Poměr: 30 raků, asi 4 l vody, sůl, pepř, 2 dkg kmínu, 2 dkg zelené petržele a 5 dkg másla.

Postup: Očištěné, omyté a připravené raky uvaříme tak, jak je uvedeno v receptu č. 733.
(Namísto kmínu a zelené petržele můžeme do vody přidat ještě i jiné chuťové látky, kupř. cibuli nebo pepř a nové koření, popř. i kopr, dále pak víno nebo pivo.)
Uvařené raky z vývaru vyjmeme a necháme dobře odkapat. V hrnci rozpustíme máslo, k němu přidáme jemně rozsekanou zelenou petržel, do toho vložíme uvařené raky, promícháme a necháme 10 minut stát. Tím raci získají na šťavnatosti a chutnosti. Takto upravené raky urovnáme na račí mísu do tvaru pyramidy, a to klepítky ven, ozdobíme zelenou petrželí, zakryjeme bílým ubrouskem, aby nevychladli, a neseme je na stůl.
Podáváme jako lahůdku.

Příloha: Bílé pečivo nebo topinky, holandská, račí nebo majonézová omáčka, popř. i jemný salát ze syrové zeleniny.

Pro 3 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>