Poměr: Maso z 30 uvařených raků, 20 dkg vařeného celeru, 20 dkg vařeného nebo konzervovaného chřestu, 20 dkg květáku uvařeného na kyselo, 30 dkg majonézy okořeněné a asi 1/8 l vývaru z raků. – 2 vejce na tvrdo uvařená, 1/16 l tekutého studeného rybího rosolu a hlávkový salát.
Postup: Dvě třetiny masa z račích ocásků a maso z klepet, jakož i zeleninu nakrájíme na kostičky a vše promícháme majonézou okořeněnou, rozředěnou vývarem z raků. Tuto směs pak dáme do hlubší skleněné nebo porcelánové misky, rozložíme na ní věncovitě vejce nakrájená na plátky a položíme na ně po jednom račím ocásku, který jsme předtím potřeli studeným tekutým rosolem. Do středu mísy zastrčíme srdíčko hlávkového salátu nebo plněné račí krunýře.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílý chléb, houstičky, slané tyčinky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář