Poměr: 40 dkg vařených raků (viz recept č. 733), 2/10 litru holandské omáčky (viz recept č. 772) a 1 dkg kopru.
Postup: Z uvařených raků vyjmeme maso z ocásků a klepet, vložíme je do holandské omáčky, přidáme rozsekaný kopr, ve vodní lázni dobře prohřejeme a upravíme do timbálové misky.
Obměny: Místo omáčky holandské můžeme také vzít omáčku bílou velouté (viz recept č. 762) nebo omáčku rybí (viz recept č. 771), kterou zjemníme dvěma žloutky. Místo masa z raků můžeme k přípravě tohoto pokrmu použít také maso humří, langustí, krevetí, krabí apod., a to buď čerstvě vařené, nebo ve vlastní šťávě konzervované.
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako teplý mezichod.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže nebo měsíčky z lístkového těsta a salát ze syrové zeleniny.
Pro 2 – 4 osoby.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář