Raci vaření v koprové omáčce

Poměr: 40 dkg vařených raků (viz recept č. 733), 2/10 litru holandské omáčky (viz recept č. 772) a 1 dkg kopru.

Postup: Z uvařených raků vyjmeme maso z ocásků a klepet, vložíme je do holandské omáčky, přidáme rozsekaný kopr, ve vodní lázni dobře prohřejeme a upravíme do timbálové misky.
Obměny: Místo omáčky holandské můžeme také vzít omáčku bílou velouté (viz recept č. 762) nebo omáčku rybí (viz recept č. 771), kterou zjemníme dvěma žloutky. Místo masa z raků můžeme k přípravě tohoto pokrmu použít také maso humří, langustí, krevetí, krabí apod., a to buď čerstvě vařené, nebo ve vlastní šťávě konzervované.
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako teplý mezichod.

Příloha: Vařené brambory, dušená rýže nebo měsíčky z lístkového těsta a salát ze syrové zeleniny.

Pro 2 – 4 osoby.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>