Poměr: 12 větších tvrdších rajčat, trochu soli a mletého pepře, 6 dkg másla. – Náplň: 40 dkg žampiónů nebo hříbků, 5 dkg cibule, 5 dkg másla, sůl, pepř a zelená petržel.
Na posypání 5 dkg parmazánu a 4 dkg strouhané housky a trochu másla na pokapání.
Postup: Rajčata asi z ¼ zkrojíme, vnitřek vydlabeme a rajčata uvnitř osolíme a opepříme. Očištěné houby na drobno rozsekáme a promícháme s jemně rozsekanou cibulkou. V kastrolu rozpustíme máslo, do něho vložíme houbovou směs a rozsekanou zelenou petržel, osolíme, opepříme a asi 6 minut osmažíme. Pak směs naplníme vrchovatě do připravených rajčat, povrch posypeme strouhaným sýrem a strouhanou houskou a pokapeme rozpuštěným máslem. V kastrolu rozpustíme 6 dkg másla, do něho vložíme naplněná rajčata a pečeme je v horké troubě asi 8 minut.
Obměna: Místo houbovou nádivkou můžeme rajčata také naplnit nádivkou masovou, rýžovou apod.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Opékané brambory, dušený zelený hrášek, slané rohlíky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář