Poměr: 1 ½ litru základní polévky bílé (viz recept č. 699) připravené z vývaru ze zeleniny nebo z kostí, 60 dkg čerstvých rajčat, 3 dkg másla, 1 dkg cibule, zelená petržel, sůl, pepř, trochu cukru a nepatrné množství octa.
Vložka: 6 dkg podušené rýže nebo uvařené, na malé kousky nakrájené makaróny, nebo nakrájené a na másle podušené fazolové lusky.
Postup: Do kastrolku dáme máslo, jemně nakrájenou cibulku, zelenou petržel, krátce podusíme, přidáme očištěná, nakrájená rajčata a vše asi 15 – 20 minut dusíme. Podušená rajčata prolisujeme, protlak vložíme do základní polévky bílé a přidáme pepř, cukr, ocet, dušenou rýži nebo makaróny, nebo fazolové lusky, podle potřeby osolíme a krátce povaříme. Jako další vložku můžeme do polévky před podáváním přidat čerstvá, sloupnutá a na kostičky nakrájená rajčata.
Důležité: K přípravě rajčatové polévky můžeme místo čerstvých rajčat použít také rajčat zmrazených, nebo 10 dkg protlaku z rajčat.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář