Rajčatový nákyp

Poměr: 30 dkg hustého protlaku z rajčat, 20 dkg husté bešamelové omáčky (viz recept č. 759), 5 vajec, sůl a 10 dkg nastrouhaného ementálu. Máslo a mouka na vymazání a vysypání tvořítka.

Postup: Do prochladlé bešamelové omáčky přimícháme protlak z rajčat, žloutky, strouhaný sýr, trochu osolíme a nakonec přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs naplníme do ohnivzdorné, máslem vymazané a moukou vysypané misky a v troubě pečeme asi ¾ hodiny.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo, dušený špenát, saláty ze syrové zeleniny apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>