Maso z vepřové kýty nebo z vepřové svíčkové, anebo maso z hovězí svíčkové nakrájíme přes vlákno na ploché kousky (plátky) o průměru asi 4 cm. Hřbetem nože je lehce naklepeme. Naklepané plátky masa pak napichujeme na jehlu nebo na špejli, a to střídavě s rozpůleným menším rajčetem a na čtvrtky nakrájenou cibulí, anebo se slaninou nakrájenou na plátky a s cibulí nakrájenou na čtvrtky, popř. s nakrájenou cibulí, šunkovým salámem a slaninou. Připravené ražniči osolíme, opepříme a pečeme potřené olejem nad rozžhavenými uhlíky (tj. na rožni) nebo v rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách do zlatova.
Ražniče podáváme jako samostatný pokrm se smaženými brambory, tatarskou omáčkou a salátem ze syrové zeleniny nebo s drobně nakrájenou cibulí, hořčicí a chlebem.
Zanechat komentář