Poměr: 12 pečených řezů ze svíčkové (viz recept č. 1077), 4 a 4 dkg másla, 12 dkg ananasu (čerstvého nebo konzervovaného), lžíce kečupu a 12 okrouhlých smažených topinek.
Postup: Na nahřátý porcelánový talíř nebo stříbrnou plochou misku upravíme do středu vedle sebe smažené topinky a na ně poklademe pečené řezy ze svíčkové. Ananasová kolečka naplocho rozkrojíme a na másle krátce podusíme, obložíme jimi řezy ze svíčkové a rozpáleným, nepatrně do hněda zbarveným máslem pokapeme. Do středu ananasových koleček dáme kečup. Vedle řezů poklademe smažené bramborové hranolky. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu nebo hnědou omáčku (viz recept č. 777).
Pro 6 osob.
Zanechat komentář