Poměr: Zadní půlka divokého králíka, sůl, zelená petržel, 3 dkg hladké mouky, 8 dkg másla a trochu vývaru z králičích nebo hovězích kostí.
Postup: Hřbet i kýtky z divokého králíka vykostíme a maso nakrájíme na menší řízky. (Králičí kosti upotřebíme k přípravě vývaru). Řízky na okraji několikrát nožem nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, posypeme rozsekanou petrželí, na jedné straně poprášíme moukou a v pánvi na rozpuštěném másle je pečeme nejdříve na pomoučené straně, pak je obrátíme a dopečeme. Celkem asi 8 minut. Upečené řízky přendáme na nahřátou mísu. Máslo z opečených řízků podlijeme trochou vývaru, osolíme, povaříme a šťávou řízky přelijeme.
Poznámka: Řízky z divokého králíka můžeme upravovat stejně jako řízky z telecího masa, viz č. 1119.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory sypané zelenou petrželí, brambory pečené na tuku, dušená rýže, dušená jemná zelenina nebo salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář