Poměr: 80 dkg vařené nebo dušené rýže, 6 dkg sádla, 4 dkg cibule, sladká paprika, kmín, sůl, 25 dkg žampiónů, hříbků nebo houbové směsi, vývar nebo voda a 3 dkg nastrouhaného ementálu.
Postup: V kastrolu na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, k ní přidáme sladkou papriku, očištěné a na větší kousky pokrájené houby, osolíme, okmínujeme a asi 4 minuty podusíme. Do toho vložíme uvařenou nebo udušenou rýži, podlijeme nepatrně vývarem a ještě krátce podusíme.
Upravenou rýži posypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme jako samostatný pokrm s rajčatovou, maďarskou nebo zeleninovou omáčkou, anebo jako přílohu k dušeným a pečeným masům.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář