Rizoto s rybou

Poměr: 70 dkg dušené rýže (viz recept č. 1383), 30 dkg vařených nebo pečených ryb (mohou to být ryby sladkovodní i mořské, které nemají příliš drobné kosti), 5 dkg másla, 3 dkg cibule, 6 dkg nastrouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek a trochu nastrouhaného parmazánu na posypání.

Postup: Zbytky vařených nebo pečených ryb vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V kastrolu na másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou rybu, rýži dušenou v rybím vývaru, nastrouhaný sýr, trochu soli, pepře a muškátového oříšku. Rizoto dobře promícháme, naplníme do naběračky, vyklopíme na talíř a posypeme sýrem.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Saláty ze zeleniny, popř. rybí omáčka (viz recept č. 769).

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>