Rizoto s uzeným masem

Poměr: 70 dkg dušené nebo vařené rýže, 1 vařené uzené vepřové kolínko, 3 dkg másla, 5 dkg cibule a 6 dkg nastrouhaného parmazánu.

Postup: Uvařené kolínko vykostíme a umeleme na masovém strojku. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, k ní pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, k ní pak přidáme umleté maso, rýži a dobře promícháme. Z hotového rizota upravíme na nahřátou mísu naběračkou šest hromádek ve tvaru polokoule, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme rajčetem, zelenou petrželí apod.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Saláty ze syrové zeleniny a papriková omáčka.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>