Poměr: 1 kg odleželého, očištěného, odbláněného a po anglicku upečeného masa z nižší strany roštěnce (viz recept č. 1085), 1/16 l studeného tekutého rosolu a zelená petržel.
Postup: Upečený, dobře vychladlý roštěnec nakrájíme na tenké plátky, které v půli přehneme a úhledně urovnáme na mísu.
(Správně upečený roštěnec je po rozříznutí uvnitř světle červený, šťavnatý.) Jednotlivé plátky přetřeme tekutým rosolem a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm i jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílý chléb, nastrouhaný křen, míchaná zelenina vařená na kyselo a remuládová omáčka. Můžeme podat i bílý chléb, bulharský zeleninový salát a švédskou omáčku, nebo bílý chléb a tatarskou omáčku, popřípadě chléb, hořčici a vorčesterskou omáčku apod.
Pro 8 – 10 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář