Poměr: 6 roštěnek po 12 dkg, sůl, 10 dkg sádla, 6 dkg cibule, 3 dkg slaniny, 1 dkg mleté sladké papriky, 4 dkg hladké mouky, šťáva z poloviny citrónu, ¼ litru smetany a trochu vývaru.
Postup: Okraj roštěnek několikrát nařízneme, roštěnky naklepeme, osolíme, v kastrole na rozpáleném tuku rychle na obou stranách opečeme a přendáme je do jiného kastrolu. Do tuku, ve kterém jsme roštěnky pekli, přidáme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, trochu ji osmažíme, pak zaprášíme paprikou a moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Omáčku nalijeme na roštěnky urovnané v kastrole a zakryté pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Když jsou roštěnky téměř měkké, přilijeme k nim smetanu a dodusíme je. Udušené roštěnky vyjmeme a upravíme na nahřátou mísu. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, je-li třeba, přisolíme, popřípadě procedíme a roštěnky ji přelijeme.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, noky, knedlíky atp.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ¼ hodiny.
Zanechat komentář