Roštěnky na smetaně III

4 roštěnky nebo plátky z kýty, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, sůl, trochu hladké mouky, 1 plechovka rajčatové šťáva, 1/8 l kyselé smetany

Roštěnky nebo plátky po okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme a slabě poprášíme moukou. Na másle zpěníme cibuli a maso na ni po obou stranách opečeme. Roštěnky dusíme doměkka a během dušení je podléváme po částech rajčatovou šťávou. Nakonec necháme šťávu mírně odpařit, přilijeme smetanu smíchanou se lžičkou mouky a ještě krátce povaříme.

Přílohy: suchá rýže nebo makarony posypané osmaženou strouhanou houskou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>