Poměr: 6 roštěnek, sůl, mletý pepř, 12 dkg sádla, 4 dkg másla a vývar z hovězího masa nebo z kostí.
Postup: Okraje roštěnek, popř. i šlachovité blány v mase několikrát nařízneme, aby se roštěnky při pečení nekroutily, na navlhčeném prkénku je paličkou naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran shrneme do původního tvaru. Roštěnky pak na pánvi v rozpáleném sádle po obou stranách rychle opečeme. Pečeme je na každé straně 3 – 4 minuty, tj. celkem asi 6 – 8 minut, aby byly uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Jinak, pečeme-li je déle, jsou většinou suché a tuhé.
Upečené roštěnky přendáme na nahřátou mísu. Ze šťávy sebereme tuk, podlijeme trochou vývaru, osolíme a krátce zavaříme. Pak šťávu procedíme a zjemníme máslem, roštěnky přelijeme a ozdobíme vějířky z okurek.Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Opékané nebo smažené brambory, bramborové krokety, bramborová kaše, dušená rýže, dušená zelenina, zeleninové saláty apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář