Roštěnky pečené s cibulí po vídeňsku

Poměr: 6 roštěnek z nízkého roštěnce, sůl, mletý pepř, 4 dkg hladké mouky, 12 a 4 dkg sádla, 15 dkg cibule, 3 dkg másla a trochu vývaru z hovězího masa nebo z kostí.

Postup: Okraje roštěnek, popř. i šlachovité blány v mase několikrát nařízneme, aby se roštěnky při pečení nekroutily, pak je naklepeme, osolíme, opepříme, ze stran shrneme do původního tvaru a po jedné straně poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme sádlo, vložíme do něj připravené roštěnky a pečeme je nejdříve na pomoučené straně, pak je obrátíme a dopečeme. Pečení roštěnek nesmí trvat déle než 6 – 8 minut. Upečené roštěnky přendáme na nahřátou mísu. Ze šťávy sebereme mastnotu, podlijeme vývarem, osolíme, přidáme máslo, krátce povaříme a roštěnky jí přelijeme. Na jiné pánvi ve 4 dkg sádla zvlášť usmažíme do zlatova na kolečka nakrájenou a na obroučky rozebranou cibuli, kterou pak poklademe na roštěnky, upravené na míse.
Poznámka: Pečeme-li jenom jednu nebo dvě roštěnky, pak cibulku zvlášť nesmažíme, ale přiložíme ji do tuku k roštěnkám, když je začneme opékat na druhé straně, a v něm ji vysmažíme.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Opékané nebo smažené brambory, bramborová kaše, dušená rýže, kyselé okurky, dušený špenát, zeleninové saláty apod.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, noky, knedlíky atp.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>