Roštěnky se zeleninou

4 silnější roštěnky, 1 ½ lžíce másla, 1 větší cibule, 1 menší celer, 2 brukve, 4 rajčata, sůl, pepř, 1 lžíce polohrubé mouky, ¼ l kyselé smetany

Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, posolíme, opepříme a po obou stranách rychleopečeme. Přendáme je na talíř a v témže tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, na ni dáme roštěnky, mírně je podlijeme a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme zeleninu, pokrájenou na silnější nudličky, podusíme ji asi 10 minut, přidáme oloupaná, na dílky pokrájená rajčata a necháme krátce přejít varem. Naposled přilijeme osolenou smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.

Přílohy: houskové knedlíky, bramborové smažené krokety, makarony sypané strouhanou houskou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>