4 silnější roštěnky, 1 ½ lžíce másla, 1 větší cibule, 1 menší celer, 2 brukve, 4 rajčata, sůl, pepř, 1 lžíce polohrubé mouky, ¼ l kyselé smetany
Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, posolíme, opepříme a po obou stranách rychleopečeme. Přendáme je na talíř a v témže tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, na ni dáme roštěnky, mírně je podlijeme a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme zeleninu, pokrájenou na silnější nudličky, podusíme ji asi 10 minut, přidáme oloupaná, na dílky pokrájená rajčata a necháme krátce přejít varem. Naposled přilijeme osolenou smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.
Přílohy: houskové knedlíky, bramborové smažené krokety, makarony sypané strouhanou houskou.
Zanechat komentář