Rozpouštění tuhého rosolu

Chceme-li tuhý rosol rozpustit, abychom ho mohli použít k zalévání pokrmů, k jejich potírání apod., musíme dodržet tento postup: Nádobu se ztuhlým rosolem postavíme buď na páru, anebo do nádoby s horkou vodou. Rosolem jen lehce zamícháme, abychom ho zbytečně nezpěnili. Nikdy ho nesmíme postavit přímo na plotnu, neboť by se zkalil.
Rosol se želatinou nesmíme často rozpouštět, neboť i při správném postupu při rozpuštění se zkalí a ztrácí rosolovací schopnost. U rosolu obyčejného, přírodního, nebí zapotřebí v tomto směru zvláštní opatrnosti.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>