Poměr: 20 dkg sladkých piškotových drobečků, 8 dkg jemného pískového cukru, 4 lžíce vody, 2 lžíce rumu, asi 6 dkg meruňkové zavařeniny a 5 dkg nastrouhaných vlašských ořechů nebo pražených burských oříšků (3 dkg kakaa a 5 dkg hrubého krystalového cukru na obalení.)
Postup: Cukr dáme do malého kastrůlku, zalijeme vodou, a když se cukr rozpustí, postavíme na oheň a vaříme na slabou nit. (To trvá asi 4 minuty.) Potom dáme do misky sladké drobečky, přelijeme je uvařeným cukrem, k tomu přidáme zavařeninu, rum, ořechy a vše dobře promícháme. Důležité je, aby hmota byla hodně hustá. Není-li tomu tak, pak přidáme podle potřeby ještě sladké drobečky.
Z hmoty pak utvoříme kuličky o průměru 2 až 2 ½ cm, polovinu jich obalíme v kakaovém prášku a druhou polovinu v hrubém krystalovém cukru.
Hotové rumové kuličky vkládáme do papírových košíčků a urovnáme na mísu.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář