Poměr: 2 na tvrdo uvařená vejce, 15 dkg ruského salátu, asi 5 lžic tatarské omáčky, 2 dkg kaviáru, 2 dkg uzeného lososa, hlávkový salát a citrón na zdobení.
Postup: Na okrouhlý skleněný talířek upravíme do středu hromádku z ruského salátu. Uvařená vejce podél rozpůlíme a žloutkem k salátu ze čtyř stran přiložíme. Vše pak polijeme tatarskou omáčkou. Do středu nahoru položíme růžičku z lososa a na jednotlivé půlky vajec dáme kaviár. Ze dvou stran mezi vejce zastrčíme po jednom dílku citrónu a do zbylých mezer po jednom lístku hlávkového salátu. Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo a bílé víno.
Pro 2 osoby.
Úprava trvá 10 minut.
Zanechat komentář