Ruská vejce

Poměr: 2 na tvrdo uvařená vejce, 15 dkg ruského salátu, asi 5 lžic tatarské omáčky, 2 dkg kaviáru, 2 dkg uzeného lososa, hlávkový salát a citrón na zdobení.

Postup: Na okrouhlý skleněný talířek upravíme do středu hromádku z ruského salátu. Uvařená vejce podél rozpůlíme a žloutkem k salátu ze čtyř stran přiložíme. Vše pak polijeme tatarskou omáčkou. Do středu nahoru položíme růžičku z lososa a na jednotlivé půlky vajec dáme kaviár. Ze dvou stran mezi vejce zastrčíme po jednom dílku citrónu a do zbylých mezer po jednom lístku hlávkového salátu. Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo a bílé víno.

Pro 2 osoby.

Úprava trvá 10 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>