Ruský salát

Poměr: 25 dkg vařených bramborů, 15 dkg vařeného uzeného masa, 10 dkg šunky nebo šunkového salámu, 15 dkg kyselých okurek, 10 dkg matjesových slanečků, 10 dkg vařeného nebo konzervovaného zeleného hrášku, 8 dkg cibule a 5 dkg čerstvých nebo nakládaných ostrých paprik, trošku soli, pepř a několik kapek vorčesterské omáčky, trochu octa a 40 – 45 dkg majonézy okořeněné nebo nastavované.

Postup: Brambory, uzené maso, šunku nebo šunkový salám, slanečky, cibuli a papriky nakrájíme na stejnoměrné malé kostičky, dáme do mísy, přidáme k nim rovněž na malé kostičky nakrájené, vymačkané kyselé okurky a zelený hrášek. Směs pak osolíme, opepříme, pokapeme vorčesterskou omáčkou, octem a vše dobře promícháme. Nakonec do salátu lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na misku a vkusně ozdobíme.
Podává se jako salát pražský.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>