Ruský sýr tvarohový

Poměr: 40 dkg měkkého tvarohu, 8 dkg másla, 4 dkg cibule, 1 stroužek česneku, lžička sladké růžové papriky, sůl, 1/16 l kyselé smetany nebo mléka.

Postup: V misce utřeme máslo do pěny, přidáme tvaroh, nastrouhanou cibuli, rozetřený česnek, papriku, sůl, smetanu nebo mléko a vše dobře promícháme. Takto připravený tvaroh dáme do řidšího plátěného sáčku, vložíme mezi dvě prkénka a zatížíme. Občas sáček s tvarohem obracíme a lisujeme (sušíme) asi 4 dny. Hotový sýr nakrájíme na plátky, upravíme na misku a ozdobíme zelenou petrželí a ozdobou zhotovenou z másla.
Podáváme jako samostatný pokrm s přílohou tmavého chleba a másla.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 4 dny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>