Poměr: 50 dkg vařené nebo pečené ryby, vařený nebo konzervovaný zelený hrášek, sůl, pepř, vorčesterské omáčka, citrónová šťáva, majonéza rosolová (viz recept č. 104), 4 vejce uvařená na tvrdo. – Plechové tvořítko tvaru srnčího hřbetu.
Postup: Uvařenou nebo upečenou rybu zbavíme kostí, maso nakrájíme na drobno, dáme do mísy, přidáme zelený hrášek, trochu osolíme, opepříme, pokapeme vorčesterskou omáčkou a citrónovou šťávou a dobře promícháme s rosolovou majonézou. Podlouhlé plechové tvořítko naplníme do jedné třetiny připravenou směsí a necháme ji ztuhnout. Doprostřed ztuhlé směsi poklademe po celé délce celá, na tvrdo uvařená vejce, pak do tvořítka smě dolijeme a opět necháme v chladu ztuhnout. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s remuládovou omáčkou a salátem ze syrové zeleniny.
Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm. Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.
Zanechat komentář