60 dkg dušené nebo vařené ryby, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, ½ šálku mléka, 1 sardelka, 1 až 2 žloutky, kousek cibule, sůl, špetka muškátového květu, strouhaná houska, asi 5 dkg parmezánu nebo čedaru, citrón, petrželová nať
z másla, lžičky usekané cibule a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme na husou kaši. Po odstavení z ohně přidáme vykostěnou utřenou sardelku, květ nebo pepř, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu. Lastury vytřeme máslem, navršíme do nich směs, posypeme ji sýrem, pokapeme máslem a zapečeme. Nemáme-li lastury, použijeme jednoporcové zapékací misky nebo směs zapečeme v nízké větší skleněné míse. Podáváme s dílky citrónu.
Příloha: topinky z bílého chleba.
Zanechat komentář