Rybí filé na lasturách

60 dkg dušené nebo vařené ryby, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, ½ šálku mléka, 1 sardelka, 1 až 2 žloutky, kousek cibule, sůl, špetka muškátového květu, strouhaná houska, asi 5 dkg parmezánu nebo čedaru, citrón, petrželová nať

z másla, lžičky usekané cibule a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme na husou kaši. Po odstavení z ohně přidáme vykostěnou utřenou sardelku, květ nebo pepř, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu. Lastury vytřeme máslem, navršíme do nich směs, posypeme ji sýrem, pokapeme máslem a zapečeme. Nemáme-li lastury, použijeme jednoporcové zapékací misky nebo směs zapečeme v nízké větší skleněné míse. Podáváme s dílky citrónu.

Příloha: topinky z bílého chleba.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>