¾ kg filé, sůl, ocet, 1 lžíce másla
Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 1 lžička rajčatového protlaku, ¼ l mléka, 1 ½ lžíce hladké mouky, sůl, citrón
Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme asi 12 minut po obou stranách na 1 lžíci másla nebo na oleji. V jiném kastrole zpěníme na másle cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka a přidáme rajčatový protlak. Omáčku povaříme 10 až 15 minut, přecedíme na dušenou rybu a necháme ještě asi 5 minut na teple (nevařit).
Příloha: brambory.
Obměna: hotovou rybu můžeme ještě v troubě zapéci
Zanechat komentář