Rybí nočky

Poměr: 40 dkg čistého rybího masa, 1 žemle, 1/8 litru mléka, 1 dkg másla, 2 vejce, trochu soli, mletého bílého pepře, nastrouhaného muškátového oříšku a zelená petržel.

Postup: Žemli rozčtvrtíme, namočíme asi na půl hodiny do mléka a vymačkanou žemli s rybím masem umeleme na masovém strojku. Do misky dáme máslo a za stálého míchání postupně přidáváme umleté rybí maso se žemlí, sůl, vejce, koření a jemně rozsekanou zelenou petržel. Směs dobře promícháme. Potom lžící namočenou v horké vodě vykrojíme ze směsi noček a na zkoušku zavaříme. Je-li noček příliš tuhý, přidáme ke směsi trochu másla, rozvaří-li se, přidáme trochu strouhané housky. Po zkoušce postavíme směs asi na půl hodiny do chladu. Pak lžící vykrajujeme ze směsi nočky a zaváříme je do vařícího rybího vývaru nebo osolené vody, několik minut je povaříme a pak zakryté pokličkou necháme na okraji plotny chvíli stát; nočky se dovaří. Hotové nočky z vývaru vyjmeme, dáme na mísu, pokapeme máslem a podáváme je hlavně jako přílohu, dále pak jich používáme jako vložky do polévek apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>