Rybí polévka s hrachem, zadělávaná

Poměr: 1 ½ litru základní rybí polévky čiré (viz recept č. 727), kapří mlíčí a jikry, trochu soli, pepře, 20 dkg vařeného hrachu, zelená petržel. Vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na másle osmažené.

Postup: Mlíčí a jikry opereme, pokrájíme, uvařený hrách prolisujeme a vše přidáme do základní rybí polévky, podle potřeby osolíme, trochu opepříme a asi 15 minut povaříme. Hotovou polévku metlou rozšleháme, dáme do ní jemně nakrájenou zelenou petržel a podáváme s osmaženou žemlí.

Pro 6 osob.

Úprava trvá, máme-li uvařený hrách a připravenou základní rybí polévku, 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>