Rybí ragú

Poměr: 80 dkg čistého rybího masa (může to být maso z ryb sladkovodních i mořských, popřípadě i zmrazené mořské filé), 5 dkg sádla, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg cibule, 4/10 litru rybího vývaru, sůl a buď zelená petržel nebo trochu šalvěje, citrónová šťáva a 1/8 litru sladké smetany.

Postup: Rybí maso nakrájíme na větší kostky, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na půl hodiny do chladu. Z mouky, sádla a drobně nakrájené cibulky zhotovíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem z ryb a do husta svaříme. Do husté omáčky vložíme nakrájené marinované rybí maso, osolíme, přidáme jemně rozsekanou zelenou petržel nebo šalvěj a rybí maso v omáčce do měkka uvaříme. Hotové ragú můžeme nakonec zjemnit smetanou.
Obměna: Do ragú můžeme také přidat na růžičky rozebraný a ve slané vodě uvařený květák a zelený hrášek, popřípadě i na másle podušené houby.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory nebo máslové, popřípadě rybí nočky.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>