½ kg rybího filé, sůl, 2 kyselá jablka, 1 menší syrový celer
Majonéza: 2 žloutky, šálek oleje, sůl, špetka cukru, citrónová šťáva nebo ocet, worcestrová omáčka nebo pepř
Rybí filé osolíme a dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Zatím utřeme majonézu. Žloutky osolíme a za stálého přikapávání oleje pilně mícháme. Pak osolíme, ochutíme citrónem, případně nepatrně přisladíme a okořeníme. Vychladlé filé nakrájíme jemně přes vlákno, smícháme je s majonézou a přidáme strouhaná jablka a celer. Povrch salátu zdobíme syrovou zeleninou.
Příloha: chléb.
Poznámka: použijeme-li koupené majonézy, je nutné ji ochutit hořčicí, worcestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Můžeme použít i omáčku tatarskou.
Zanechat komentář