Poměr: 6 porcí uvařené nebo upečené sladkovodní nebo mořské ryby, 10 dkg tvrdších rajčat, 10 dkg zelených paprik, 15 dkg kyselých okurek, 10 dkg cibule, 3 dkg másla, 3/16 l octa, 1/8 l vody, 1/16 l oleje, trochu soli a pepře, lžička hladké hořčice a několik kapek vorčesterské omáčky.
Postup: Oloupaná rajčata, oloupanou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na tenká kolečka a dáme do misky. K tomu přidáme očištěnou, na obroučky nakrájenou a na másle podušenou zelenou papriku, trochu vše osolíme a promícháme. Uvařenou nebo upečenou rybu narovnáme do hlubší skleněné mísy a posypeme připravenou zeleninovou směsí.
Do hrnečku dáme hořčice, vorčesterskou omáčku, sůl, pepř, ocet, vodu a olej, dobře rozkvedláme a nalijeme na připravené ryby. Takto upravenou rybu postavíme na kratší dobu do chladu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář