Rýže dušená s kořením kari

Poměr: 30 dkg rýže, 5 dkg másla, 3 dkg cibule, půl lžičky kari koření, sůl, ½ litru světlého vývaru z masa a 5 dkg másla na zjemnění.

Postup: Rýži přebereme a dobře protřeme v ubrousku. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji osmahneme, k tomu dáme koření kari a připravenou rýži pražíme za stálého míchání tak dlouho, až rýže zesklovatí. Pak rýži trochu osolíme, podlijeme vařícím vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě (asi 18 minut). Do udušené rýže pak přidáme máslo a rýži vidličkou načechráme.
Podáváme k minutkám z telecího masa, k dušené nebo zadělávané drůbeži, dušeným rybám, k vejcím apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Štítky:  , , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>