Poměr: 30 dkg rýže, 5 dkg másla, 3 dkg cibule, půl lžičky kari koření, sůl, ½ litru světlého vývaru z masa a 5 dkg másla na zjemnění.
Postup: Rýži přebereme a dobře protřeme v ubrousku. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji osmahneme, k tomu dáme koření kari a připravenou rýži pražíme za stálého míchání tak dlouho, až rýže zesklovatí. Pak rýži trochu osolíme, podlijeme vařícím vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě (asi 18 minut). Do udušené rýže pak přidáme máslo a rýži vidličkou načechráme.
Podáváme k minutkám z telecího masa, k dušené nebo zadělávané drůbeži, dušeným rybám, k vejcím apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář