Poměr: Asi 80 dkg vařené nebo dušené rýže, 4 dkg na másle podušených žampiónů nebo hříbků, 20 dkg podušeného nebo vařeného zeleného hrášku a 3 dkg nastrouhaného parmazánu nebo ementálu.
Postup: Uvařenou nebo udušenou rýži promícháme s houbami a hráškem, pak upravíme na talíř a posypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme jako teplý mezichod anebo jako přílohu k minutkám z telecího masa, ke guláši, k ragú, k hovězí pečeni, dušené drůbeži apod.
Poznámka: Podáváme-li takto upravenou rýži jako přílohu, můžeme ji ozdobně upravit takto: plechové věncovité tvořítko vymažeme máslem a napěchujeme do něj připravenou rýži. Potom naplněné tvořítko namočíme na okamžik až po okraj do horké vody, načež rýži vyklopíme na okrouhlou mísu. Střed naplníme gulášem nebo hovězí pečení nakrájenou na plátky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář