Rýže vařená po indicku

Poměr: 30 dkg rýže, 2 ½ litru vody a sůl.

Postup: Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme do varu. Přebranou rýži dobře propláchneme v horké vodě, scedíme, vložíme do vařící osolené vody a za občasného míchání vařečkou vaříme asi 18 minut. Potom ji scedíme, propláchneme teplou vodou a necháme dobře odkapat. Na plech dáme ubrousek, na něj vysypeme rýži, rozhrneme ji a v mírné teplé troubě ji asi 12 minut sušíme. Hotová rýže musí být sypká.
Takto upravená rýže se podává hlavně jako příloha k pokrmům upraveným po indicku. Jinak je také vhodná jako příloha ke guláši nebo k přípravě salátu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>