Poměr: 40 dkg vařené rýže, 20 dkg hříbků, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, trochu citrónové kůry a zelené petržele, sůl, 3 tvrdší rajčata.
Postup: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. V kastrole na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme nakrájené houby, trochu nastrouhané citrónové kůry, rozsekanou zelenou petržel a udusíme je do měkka. Pak přidáme na větší kousky nakrájená rajčata, uvařenou horkou rýži, osolíme a promícháme. Směs naplníme do máslem vymazaného plechového tvořítka tvaru bomby, vyklopíme na nahřátou mísu a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm
Příloha: Rajčatová omáčka.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář