Rýžový salát s jablky

Poměr: 25 dkg vařené rýže, 20 dkg nakyslých jablíček, trochu citrónové šťávy, trochu soli, pepře a 25 dkg majonézy smetanové.

Postup: Do mísy dáme uvařenou rýži, přidáme jablka nakrájená na drobné kostičky a pokapaná citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a směs lehce promícháme. Nakonec zlehka přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme na kolečka nakrájeným citrónem a povrch posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Podáváme buď jako přílohu k pečeným a smaženým rybám, k smaženému kuřeti, anebo jako samostatný pokrm.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>