Poměr: 40 dkg vařené rýže, 20 dkg čerstvých paprik, 2 čerstvá tvrdší rajčata, lžíce nastrouhaného parmazánu, trochu soli a sladké mleté papriky, 1/16 l oleje, ocet a několik kapek vorčesterské omáčky.
Postup: Do mísy dáme uvařenou rýži, k ní přidáme omyté, očištěné a na jemné nudličky nakrájené zelené papriky, na kostičky nakrájená rajčata, strouhaný sýr, osolíme a slabě opaprikujeme. Poté přidáme olej, podle chuti ocet, několik kapek vorčesterské omáčky a lehce promícháme. Hotový salát upravíme na mísu a ozdobíme vařenými vejci.
Podáváme jako přílohu k teplým a studeným pečeným telecím masům.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář