Poměr: 40 dkg vařené rýže, dvě natvrdo uvařená vejce, 10 dkg sladkých jablek, 10 sardelí, trochu soli, trochu kari koření nebo mletého pepře, šťáva z půlky citrónu a 30 dkg majonézy okořeněné.
Postup: Uvařenou a vychladlou rýži dáme do mísy, přidáme jablka nakrájená na drobné kostičky a pokapaná citrónovou šťávou, jemně rozsekaná vejce, rozsekané sardele a koření. Směs dobře promícháme, potom přimícháme majonézu, hotový salát upravíme na mísu, ozdobíme vařenými vejci, sardelovými očky a zelenou petrželí.
Podáváme jako přílohu k teplým přírodním řízkům, k studené a teplé pečené telecí kýtě anebo ho podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář