Salát z čerstvých paprik

Poměr: 40 dkg paprik, 1/10 litru octa, 2 lžíce vody, 2 lžíce oleje, 6 dkg cibule, trochu soli a cukru.

Postup: K přípravě tohoto salátu se nejlépe hodí odrůdy dužnatých sladkých paprik. Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme, jádra a stopky vykrojíme a papriky nakrájíme na jemné nudličky a dáme do misky. Do hrnečku dáme ocet, vodu, trochu soli a cukru, nastrouhanou cibuli a olej, dobře vše promícháme a marinádou papriky polijeme. (Místo nastrouhané cibule můžeme do salátu přimíchat dva stroužky jemně usekaného česneku.) Salát lehce zamícháme a postavíme na jednu až dvě hodiny do chladu. Podáváme jej k tlačence, k ovaru, k smaženým telecím nožičkám, k pečenému masu, k tvarohu, k liptovskému sýru, smaženému ementálu apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>