Poměr: 40 dkg vařené nebo pečené ryby (štiky, candáta, kapra, linka apod.), 10 dkg květáku, 10 dkg mrkve, 10 dkg celeru, vše uvařené, 20 dkg sladkokyselých okurek, trochu soli, pepře a vorčesterské omáčky, citrónovou šťávu a 35 – 40 dkg majonézy okořeněné.
Postup: Mrkev, celer a okurky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. K tomu přidáme květák rozebraný na drobné růžičky, dále kostí zbavenou a na menší lístky rozebranou nebo na malé kousky nakrájenou rybu, osolíme, opepříme, pokapeme vorčesterskou omáčkou a citrónovou šťávou, opatrně vše promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu.
Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme hlávkovým salátem, citrónem a natvrdo uvařenými vejci.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílý chléb.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář