Salát z ryb sladkovodních

Poměr: 40 dkg vařené nebo pečené ryby (štiky, candáta, kapra, linka apod.), 10 dkg květáku, 10 dkg mrkve, 10 dkg celeru, vše uvařené, 20 dkg sladkokyselých okurek, trochu soli, pepře a vorčesterské omáčky, citrónovou šťávu a 35 – 40 dkg majonézy okořeněné.

Postup: Mrkev, celer a okurky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. K tomu přidáme květák rozebraný na drobné růžičky, dále kostí zbavenou a na menší lístky rozebranou nebo na malé kousky nakrájenou rybu, osolíme, opepříme, pokapeme vorčesterskou omáčkou a citrónovou šťávou, opatrně vše promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu.
Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme hlávkovým salátem, citrónem a natvrdo uvařenými vejci.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílý chléb.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>