Salát z rajčat

8 až 10 tvrdých rajčat, sůl, moučkový cukr, pepř, olej, vinný ocet, 2 malé cibule, celerová nať

Omytá rajčata nakrájíme na plátky, každou vrstvu na míse nebo talířku posolíme, opepříme, slabě poprášíme cukrem, pokapeme olejem a nepatrně kápneme 4% octa. (U kyselejších rajčat ocet vynecháme). Povrch posypeme na kroužky nakrájenou cibulí a usekanou celerovou natí.

Obměny:

  1. Povrch posypeme strouhaným bílým sýrem (pivní) a vynecháme cibuli.
  2. Před krájením rajčata krátce spaříme, zhladíme a oloupeme.

Poznámka: stejně připravujeme salát ze zmrazených rajčat, krájíme je zmrzlá, zalijeme je olejem a necháme roztát.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>